Ve čtvrtek 5. prosince ožila škola čerty a anděly a samozřejmě nesměl chybět ani Mikuláš. Žáci 2. stupně připravili pro své spolužáky i děti z mateřské školy tradiční mikulášskou nadílku. V očích těch nejmenších byl občas vidět trochu strach, ale čerti byli hodní a přátelští, andělé milí a Mikuláš měl pro všechny pochopení. Společně si zazpívali vánoční písničky, sem tam zazněla i básnička s mikulášskou tematikou. Na oplátku všichni dostali malou odměnu. Děti i Mikuláš s anděly a čerty si tento školní den opravdu užili.

Ze slohových prací žáků:  Dne 5. 12. jsme ve škole chodili za čerty. Největší zlobivci skončili v pekle, ostatní si mohli s čerty zahrát čertovský mariáš. Školkáčci byli stateční a skoro vůbec nebrečeli. Měli jsme na sobě teplé kožichy a masky a bylo nám v nich teplo.

S Mikulášem jsme do třídy přišli po čertech a všechny děti, když nás viděly, se uklidnily. Zahráli jsme písničky a rozdali perníčky. Ti nejmenší od nás dostali omalovánky. Být andělem byla legrace.

Měl jsem jednu z nejdůležitějších rolí, byl jsem Mikuláš. V paruce mi bylo vedro a vousy mě škrábaly na krku. Docela jsem si to užil, ale raději bych byl čert.

 

Mikulášská nadílka se vydařila, poděkování zaslouží všichni, kteří připravili pro své spolužáky příjemné dopoledne.

Mgr. Blanka Junková