Neděli 13. května strávili žáci 8. ročníku prohlídkou pamětihodností našeho hlavního města. Odpoledne shlédli v Národním divadle představení Manon Lescaut. Sami žáci o svých zážitcích napsali:

Když jsme vystoupili v Praze na hlavním nádraží, tak jsme se řídili podle programu, který nám paní učitelka dala. Začali jsme procházkou po Praze, která se nám dost líbila, protože nám paní učitelka o známých místech řekla nějakou zajímavost. Viděli jsme Národní muzeum, Státní operu, sochu sv. Václava, Staroměstské náměstí, Prašnou bránu, budovu ČNB, Karlův most…

Poté jsme se najedli v KFC, převlékli se do slavnostního oblečení a vydali se do Národního divadla. V Národním divadle jsme se šli kouknout na základní kameny, potom jsme vystoupali i na terasu ND, ze které byl pěkný výhled na Prahu. Obdivovali jsme nádhernou výzdobu divadla, ale už pomalu začínalo představení, ve kterém účinkovali i herci, které známe z televize. Představení se nám moc líbilo.

Po skončení divadla pokračovala naše procházka Prahou po Smetanově nábřeží, kolem Tančícího domu zase zpátky na nádraží. Pak jsme už jeli domů.

Výlet senám moc líbil a doufáme, že se do Prahy zase někdy podíváme.

                                                                                                           Žáci 8. ročníku